Deelname Dutch Design Week 2016

BYYU lanceert de Body Chair op de Dutch Design Week 2016

Deelname DDW met Body Chair

24 oktober 2016

Hieselaar heeft als producent op de Dutch Design Week 2016 gestaan met de Body Chair van BYYU. De Body Chair is een unieke lounge stoel, die door de gebruiker zelf kan worden vormgegeven. Door middel van een slimme web-applicatie wordt de gebruiker gekoppeld aan computergestuurde productietechnieken, waarmee een op maat gemaakte basis voor een lounge stoel kan worden geproduceerd. Deze stoel kan vervolgens worden gepersonaliseerd met een uniek gatenpatroon en hoogwaardige afwerkingen.

BYYU is een samenwerkingsverband van producent Hieselaar Nederland B.V. en architect/ontwerper Kas Oosterhuis.

De drie getoonde versies van de Body Chair laten de verschillende mogelijkheden van het unieke design zien en geven inzicht in de verschillende afwerkingsmogelijkheden waaruit de gebruiker kan kiezen. De stoelen variëren van een eenvoudig afgewerkte variant die geschikt is voor buitentoepassingen, tot een luxe uitvoering met unieke patronen, geschikt voor in een design omgeving. De unieke patronen die voor de kussens van deze variant worden gebruikt zijn ontworpen door beeldend kunstenares Ilona Lénárd.

De Body Chair is de belichaming van de derde industriële revolutie en het nieuwe maken, waarbij het inzetten van digitale productietechnieken leidt tot unieke nieuwe producten, volgens het paradigma van “digital craftsmanship”.


terug naar nieuwsoverzicht